ЕКОНОМСКО ПРАВЕН КОНСАЛТИНГ

ПРОФЕСИОНАЛНОСТ, ЗНАЕЊЕ И ДОВЕРБА

Тел: 02 / 3245 - 970, 3245 - 971

e-mail: info@fvkonsalting.com.mk

АКТУЕЛНОСТИ

  • ИЗМЕНА НА ОДЛУКАТА ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА МАРЖАТА ВО ТРГОВИЈА НА ГОЛЕМО И НА МАЛО

    Во Службен весник на РСМ број 137/2022 година се објави Измена на Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки и истата влезе во сила од 15 јуни 2022 година.Според измените на одлуката за сите трговски друштва и трговци поединци кои учествуваат во трговскиот ланец се утврдува највисоката трговска маржа во висина до 5% во трговијата на големо и до 5% во трговијата на&nbs...

ЗАНИМЛИВОСТИ